søndag den 5. april 2015

Vores nye køkken

Afhængigt af hvem det er der skal bygge vores nye hus er der forskellige leverandører som der mere eller mindre skal vælges. Det gælder også køkken, bad, brygger osv.

I de tilbud vi har fået fra typehusevirksomheder er der afsat penge til køkken, hvidevarer og lignende. Ønsker vi ikke at benytte denne leverandør kan vi godt få lov til at benytte andre, men så står vi måske selv for opsætning, installation osv. Samtidig får vi måske kun 35 % af det afsatte beløb trukket ud af tilbuddet, så det vil sjældent kunne betale sig at vælge en anden leverandør hvis man kun kigger på økonomien.

Vi har også talt med andre som ikke har aftaler med leverandører af køkken, hvidevarer, bryggers og skabe. Det går godt i spænd med at vi meget gerne vil have et IKEA køkken. Vi har været i gang med at tegne i IKEA’s køkken-tegneprogram og har fundet frem til at vores køkken kan laves til ca. 60.000 kr.

I tegneprogrammet har vi også tegnet bryggers ind, selvom vi ikke kan få alle de ting vi gerne vil i IKEA, men bare for at have en nogenlunde idé om hvad det kommer til at koste med skabe, bordplade, vask osv. Her rammer vi omkring 10-12.000 kr., men dette beløb er lidt usikkert da vi jo bliver nødt til at købe et andet sted end IKEA for at få et bryggers som vi gerne vil.

Garderobeskabe til soveværelset kan ikke tegnes i samme tegneprogram, men i stedet skal man åbne et andet tegneprogram hos IKEA. Vi har gode erfaringer med PAX skabene og vil derfor gerne benytte dem i soveværelset i vores nye hus.

Vil du tegne et PAX garderobeskab kan du finde programmet her.

Skabe til børneværelserne har vi, selvom vi har en idé om hvordan værelserne kan indrettes med nye skabe. Det er dog forholdsvist nye skabe som vi har og vi får ikke ret meget hvis vi sælger dem brugte. Derfor regner vi lidt med at vi beholder de skabe vi i dag har på Emilie’s og Ida’s værelser og bruger pengene på de mange andre ting som kunne være rare at have fra starten af indflytningen i det nye hus.

Når vi så er kommet helt på plads og har boet i huset i noget tid kan vi se om børneværelserne skal ændres med nye skabe.

Vi har også prøvet at tegne garderobeskabe hos Designa hvor du kan prøve kræfter med deres tegneprogram til garderobeskabe her. Den kvalitet vi ved at PAX skabe har kombineret med den pris som det første Designa garderobeskab kom til at koste gør at vi på ingen måde vil købe garderobeskabe hos Designa. Et garderobeskab til vores nye soveværelse koster mere hos Designa end 2 nye PAX skabe til soveværelse + 2 nye PAX skabe til børneværelserne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar