onsdag den 15. april 2015

Grundens længde

For nogen år siden lavede Konsulenthuset Eventa, hvor jeg arbejder, et løberutewebsite. Sitet kører endnu men bliver ikke opdateret så meget mere. Da jeg var ved at kigge på den grund som måske kunne blive der hvor vores nye hus skal bygges kom jeg i tanke om denne side. Ikke fordi jeg ville ud og løbe, men fordi jeg ikke har nogen mål på grunden.

Går man ind på http://www.minlobetur.dk/ og skifter til satelitvisning i kortet kan man zoome langt ind. Det er rimeligt tydeligt hvor skel er, og ved at markere start på løberuten i det ene hjørne og sætte næste punkt i et andet hjørne kan jeg se hvor langt der er.

For at sikre mig at jeg ikke måler helt skævt har jeg regnet arealet af grunden ud med de opmålte tal. Jeg har fundet grunden på http://kmswww3.kms.dk/kortpaanettet/ og sammenlignet mit areal med det oplyste areal for matriklen.

Det er ganske få kvadratmeter som der er i forskel, og de få kvadratmeter kan hurtigt findes hvis der er 20-30 cm mere grund end jeg får vist med min opmåling. Eksempelvis vil en grund på 35 meter i længden give 7 kvadratmeter mere hvis den bliver 20 cm bredere.

Med de mål som jeg kan finde frem til, kan vi nu bedre tegne videre på huset og kigge nærmere på hvordan vi kan indrette det, for at lysindfald osv. bliver bedst muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar