tirsdag den 23. februar 2016

Vælg det rigtige Gasfyr – Hvordan?

Fra godt 20 år siden, var Gasfyr det nye sort og Dong gravede gasledninger ned som fibernet skydes ud i dag.

Der var store fordele ved at anvende den overskydende gas fra olieboringer og alle kunne se fordelen, hvorfor staten investerede enorme summer.

Nye huse fik muligheden for installation af Gasfyr frem for oliefyr, da det på mange måder er mere miljømæssigt korrekt at fyre med naturgas kontra olie.

Vi har i dag derfor rigtig mange huse med forældede gasfyr monteret og kun naturgas som opvarmningsmulighed.

Priserne er steget på gassen og det er derfor allerede nu, en god forretning af skifte til et nye moderne gasfyr med kondenserende kedel, da de kan spare omkring 10% af gasforbruget og godt 25% på den strøm, der driver fyret.

Skift nu og spar rigtig meget


Lige nu ydes der håndværkerfradrag til selve arbejdstimerne forbrugt til udskiftningen, men der ydes også et højt energitilskud på omkring kr. 4.000,00 skattefrit.

Der er med andre ord god grund til at skifte netop nu, da det aldrig har været billigere.

I kombination med kraftigt øget konkurrence på Gasfyr priserne i 2016, har det aldrig været så billigt at skifte gasfyr som nu.


Vælg den rigtige model


Et nyt gasfyr er en meget langsigtet investering, da fyret har en levetid på over 20 år og er vigtigt for komforten i boligen.

I første omgang skal vi se lidt på kapaciteten.

Det gasfyr boligen har nu- eller oliefyr, har en bestemt kapacitet, som fra tidens morgen er tilpasset det forventede forbrug  husstanden.

Stil dig selv spørgsmålet ”Lever det nuværende fyr op til vores forbrugsmønster?”

Se bl.a. på:


  • Er der altid varmt vand til alle morgenbad?
  • Er der problemer med at opvarme huset, når det er hunde koldt udenfor?
  • Kommer det varme vand med det samme?Er der problemer med en af de 3 muligheder, vil det være nødvendigt, at ændre på kapaciteten.

Der kan dog også være installeret et fyr og varmtvandsbeholder med meget stor overkapacitet -og der er ingen grund til at fortsætte spild af penge på den konto.

Hvis ikke som sådan er problemer med det nuværende fyr og kapaciteten, er det fint at tage udgangspunkt i kedlens kapacitet i kW og bruge den som retningsgiver for den nye gaskedels kapacitet i kombination med rådgivning fra en kyndig på området.

Der er dog stor forskel på typerne af gaskedler, hvor nogen typer har større indbygget boost funktion end andre, så de er bedre til at klare morgenbadningen uden at komme i problemer med at følge med.

Vaillant har f.eks. en god boost funktion.


Typisk skiftes varmtvandsbeholderen på samme tid med kedlen, da de gamle varmtvandsbeholdere både er dårligt isolerede kontra de nye, men ofte også uden spiral, der fordeler vandet bedre og sparer på kronerne.

Her er det vigtigt, at få en beholder, der er stor nok til at klare de dagene med meget lave temperaturer udenfor.


Køb ikke for lav kapacitet for at spare få kroner


Des mindre kedel, des mere skal den arbejde og det slider på komponenterne.

Køber du det billigste gasfyr du kan finde og sætter det i en bolig med mange kvm og behov for masser af varmt vand i morgentimerne, ja så kan I slide den op på færre år end med en passende kedel og kedlen er dyre at skifte igen end det du sparer.

Køb derfor hellere lidt overkapacitet end for lidt.


Ekstra funktioner og komfort


De nye kondenserende gasfyr leveres med forskellige tilkøbsmuligheder, der giver ekstra komfort.

Vaillant har en ny IQ kedel, hvor der er indbygget internet WiFi modul, så du kan styre det fra en App, hvilket er fantastisk praktisk.
Er du i sommerhus og tager lidt før hjem, fordi det er koldt, kan du lige logge på op sætte gasfyret til at fyre ekstra op, så der er dejlig varmt ved hjemkomsten.

Det nye fyr kommer også med mulighed for Vejrkompensations modul, der beregner det forventede udevejr og kompenserer for vejrskifte – det sparer på gassen.

Af andre overvejelser omkring komforten kan nævnes, at Bosch udover at lave det mest energieffektive gasfyr på markedet også har det mest lydsvage, hvilket kan være en fordel i en mindre lejlighed eller bolig, hvor fyret ikke kan gemmes væk i gangen.

Lydniveauet ligger på omkring de 35 dba, hvilket er under en opvaskemaskine.


Designet er også en del af ”pakken” og skal fyret monteres synligt, vil en hel del gå op i, at gasfyr og varmtvandsbeholder passer sammen i design og form.

Her er det nye Vaillant IQ særligt flot i et helt nyt stilrent design med en flot stålbue og grønt logo.


Hvilket mærke?


I Danmark er de mest solgte Gasfyr mærker fra Vaillant og Bosch, der begge er tyskproducerede.

Herudover vil du finde andre mærker som f.eks.:


Andes
ATAG
Baxi
Beretta
Geminox
Milton
Saunier Duval
Veissmann
Weishaupt
Wolf


Vaillant og Bosch har 4 års garanti og generelt meget høje ydelser, hvilket har gjort dem markedsledende.

Priserne på nyt Gasfyr


Konkurrencen er steget de senere år og specielt i 2016, hvor en del nye sælgere kom på markedet.

Her faldt priserne godt 20% og i dag kan du få et Vaillant kvalitetsfyr til under 17.000, dog uden montering.

Priserne ligger fra de 17.000 og op til omkring de 30.000 alt efter ønskede kapacitet og tilbehør.

Her skal det bemærkes, at det er muligt at opnå håndværkerfradrag for selve monteringen og energitilskud for energibesparelsen på omkring de kr. 3.500 alt efter den opnåede energibesparelse (størst ved skifte fra Oliefyr til gasfyr)

Forvent samlet tilskud på omkring kr. 5.000 i alt, som du modtager via energistyrelsen i kontanter (skattefrit) og i håndværkerfradrag, som du slev skal huske at indberette.

God fornøjelse med dit nye Gasfyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar