lørdag den 18. februar 2017

Klargøring til forår

Vi er nu ved at være godt i gang med klargøring til foråret. Der er mange idéer og projekter som skal føres ud i livet i de kommende måneder, og så må vi jo se hvordan det kommer til at gå med at finde tiden til det hele.

Sidste år var meget hårdt. Det kom også til udtryk her på bloggen hvor der blev skrevet noget mindre end jeg havde lyst til, og da det endeligt blev efterår og tiden med arbejdet med vores nye hus blev mindre, havde kroppen brug for at slappe af og familien havde brug for tid til hygge.

Nu hvor sneen er smeltet og marts måned nærmer sig med hastige skridt, kribler det igen i kroppen. Jeg håber meget på at de mange projekter som skal skydes af i år, slider noget mindre på kroppen, så der er mere energi og overskud til at fortælle om projekterne herinde.

I løbet af denne uge har jeg fået leveret byggematerialer til et lille cykelskur. Det går jeg så småt i gang med at bygge i dag.

I går fik jeg fat i 4 styk kantafgrænsningssten og 1 styk 60x90x10 cm soldaterflise, som skal blive til et hus til vores kommende robotplæneklipper.

Kantafgrænsningsstenene skal danne væge og soldaterflisen skal lægges ovenpå som tag.

Udover de 5 betonsten, fik jeg også 4 styk radius rabatkantsten med 0,5 meter radius, som skal blive til vores nye bålsted. Hvor bålstedet skal være, ved jeg ikke endnu, men det skal jeg nok finde ud af inden sankt hans.

Det var noget af en opgave at få de store betonsten ned i haven. Kantstenene vejede ca 78 kg pr styk, men den krumme form gjorde dem besværlige at løfte. Den store soldaterflise vejer 124 kg, så her skulle der virkeligt tages fat.

Når vi skal have en robotplæneklipper, kommer der flere udfordringer. Nogen af dem er efterhånden løst, for jeg har brugt en del tid på at undersøge hvilke der kan klare en have som vores. Når vi kommer så langt så robotplæneklipperen skal installeres, kræver det også noget tid og en større indsats, og sidst men ikke mindst - der er pt ikke strøm der hvor robotplæneklipperens hus skal være, og det kan der ikke komme før vi har fået lavet det store skur, så det skal vi også have bygget inden græsset begynder at gro for alvor.

Jeg har fået tegnet og regnet en del i løbet af vinteren, så nu ved jeg hvilke byggematerialer der skal bestilles til skuret. Planen er lige nu at vi skal i gang i påsken, og så håber jeg på at vi når at lave ydervægge, tag og få trukket elkabler rundt indvendigt, så elektrikeren kan komme og slutte det hele til i ugen efter påsken. Så kan robotplæneklipperen også få strøm, og så kan den begynde at slå græsset.

Den store flotte køkkenhaven som jeg stadig drømmer om, bliver ikke til noget i år, men i løbet af vinteren faldt jeg over en bog der handlede om at lave køkkenhaver i halmballer. Det kunne jeg godt tænke mig at få afprøvet i år, og det passer nogenlunde med at jeg kan gå i gang med det efter påsken.

Når køkkenhaven så er kommet i gang, kan vi gå i gang med at lave det indvendige i skuret, og herefter kan vi gå i gang med at lave træterrassen ovenpå skuret.

Det bliver et år med masser af projekter som skal føres ud i livet. Hvor er det skønt.

1 kommentar:

  1. Hej Martin

    Du er velkommen til at oprette dit byggeprojekt på http://www.byggeside.dk - en ny side hvor private bygherre kan oploade og dele deres byggeerfaringer med andre.

    Håber du vil give det et forsøg

    vh Thomas fra byggeside.dk

    SvarSlet