tirsdag den 2. august 2016

Vinduespolering - sådan gør du det selv

Spekulerer du over hvordan en professionel får poleret dine vinduer, uden at efterlade striber, men i stedet efterlader en klar og frisk rude, så læs mere her, om hvordan du selv kan få dine ruder rene og klare.

En af de bedste måder, at blive god til vinduespolering er selvfølgelig øvelse. På trods af en god beskrivelse, så kræver vinduespolering at du øver dig, og du vil herefter opdage at det gode resultat fremkommer, så snart du får styr på teknikken.

Her er 3 vigtige råd til, hvordan du får det bedste resultat med din vinduespolering

1. Udstyr

Først og fremmest, så er det vigtigt at have det rigtige udstyr på plads. En gammel svaber, fra bunden af køkkenskabet, er ikke det bedste udgangspunkt.

- en god vinduessvaber, med en skarp gummikant. Dvs. ingen hakker, eller gammelt mørt gummi.
- en god stor svamp, eller klud (f.eks. et vaskeskind eller gerne lammeskind), du kan bruge til indsæbning af ruden
- en spand med den rigtige sæbeblanding, se mere om sæbeblandingen længere nede.
- en god bommuldsklud*, til at tørre din skraber, samt kanter og lister.

* et tips til en god bommuldsklud er, at gemme dine gamle viskestykker, sutteklude o.lig., og derefter vaske dem ved 60-95 grader, helst uden skyllemiddel. På den måde, får kluden den bedste sugeevne.

2. Hvornår og hvor ofte

Som udgangspunkt er det bedst at polere dine vinduer når der ikke står direkte sol på ruderne. Ved direkte sol, skaber varmen en fordampning af vandet, som gør det svært at polere uden at efterlade striber.

Du kan med fordel polere dine vinduer ofte, men langt de fleste vil nok vælge at gøre det hver 2-3 måneder, både indvending og udvendig.

3. Sæbeblanding og vand

For at du kan komme godt i gang, så skal du have lavet en sæbeblanding, som er god for dine vinduer.
- 5 liter vand fra vandhanen
- 1 spiseskefuld opvaskemiddel
- 1 dl. husholdnings eddike* - bruges for at binde kalken i vandet, så det ikke laver striber på ruden
- 1 hætte fuld 3 dbb. salmiakspiritus - salmiak virker fedtopløsende og kan derfor fjerne den hinde af fedt, som oftest er på ruden.

*Tips! -ønsker du at undgå eddike, hvis du ligesom jeg ikke kan udstå lugten af det, så kan det lade sig gøre. Hvis du har en kondenstørretumbler, kan du bruge det vand, som den samler i beholderen, til at pudse dine vinduer i. Efter vandet er trukket ud af tøjet, er det nemlig helt fri for kalk. På denne måde gør du også en indsats for miljøet, da du genbruger dit vand.

En rigtig god ide er, at du vasker dine vinduesrammer af, før du pudser dine vinduer. Hvis det gøres i den rækkefølge, sker der ikke noget ved at du sjasker ind på vinduerne imens. Til slut rengøres karmene, men her skal det gerne være efter vinduespudsningen, da man ofte spilder vand i karmen under processen.

Du er nu klar til, at give dine vinduer en grundig omgang vinduespolering.

Du starter med at give dine vinduer en grundig indsæbning, sørg for at komme helt ud i hjørnerne, og hold dig ikke tilbage med at gnubbe lidt, hvis de er meget beskidte. Hvis du pudser indvendig, så kan du med fordel vride indsæberen lidt mere op, så der ikke står vand over det hele.

Herefter tager du svaberen og kører den over ruden. Der kan på nettet findes flere beskrivelser af gode teknikker til, hvordan du får det bedste resultat med svaberen. En af de vigtige ting er dog, at du hele tiden lapper over med et lille stykke af svaberen, på det sted du netop har rengjort.
Til sidst tørres rundt langs vinduesrammen, med en tør bommuldsklud, på hver langside skiftes til et tørt sted på kluden.

Du skulle nu gerne kunne få et klar og flot resultat.
God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar