tirsdag den 30. december 2014

Det er svært at vente

Når der er planer om at sælge huset for at bygge nyt er det svært at vente på at det hele falder i hak og man kan komme videre, og mens vi venter, er der mange ting at tænke over. Skal vi selv hjælpe til med at bygge noget af huset og i så fald hvilke materialer skal vi bruge?

Jeg har i den forbindelse været ved at kigge rundt omkring på nettet for at finde produkter til både hus og have.

Der er mange ting som man skal sætte sig ind i hvis man gerne vil kunne være med til at bygge et hus og anlægge en have - specielt når man ikke har en håndværkeruddannelse som backup, men jeg plejer at kunne sætte mig ind i de ting der sker omkring mig så mon ikke også det skulle kunne lade sig gøre her.

Jeg har i hvert fald fået læst en masse om hvordan man støber en sokkel af beton og lecaterm blokke, hvilken type af mørtel man skal vælge når det drejer sig om murearbejde og ved pudsearbejdet.

Jeg har også fået læst om en masse forskellige mursten, tegl, træ og vedligeholdelsesfri materialer som benyttes til udhæng på huset.

Herudover har jeg fået læst mig igennem en masse informationer om grus og sand - både til byggeriet af huset og til det efterfølgende arbejde med at lave en ny indkørsel, terrasse og flisegang rundt om huset.

Jeg har også fået læst en masse om haven, herunder køkkenhaven, hvordan man indretter haven godt til børnene, køkkenhave, flagstænger af flag og meget mere.

Af de mange forskellige sider jeg har fundet kan jeg nævne:

http://www.fc-beton.dk/
http://begynderhaven.dk/
http://www.denselvforsynendehave.dk/

Nogen steder er der masser at læse mens der andre steder er gode billeder som kan bruges til inspiration.

Og med det sne som vi har fået nu og med viden om at mange nybyggerkvarterer selv må stå for snerydning af villaveje har jeg også været i gang med at undersøge hvad der er af muligheder her, hvor jeg eksempelvis faldt over denne side http://www.snerydning-aalborg.dk/

Vi glæder os meget til at det rigtigt går løs med at bygge vores nye hus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar