onsdag den 3. august 2016

Fliserne er lagt

Der har været travlt i haven fra temperaturen gjorde det muligt at komme i gang med at lægge fliser og bygge støttemure. Langt det meste af vores fritid er gået med at grave ud, fylde sand på, stampe, rette af, lægge fliser eller bygge støttemure.







Nu er vi nået hele vejen rundt om vores nye hus med fliserne – der mangler kun lige lidt fliser som skal skæres til ind mod en af støttemurene.

Vi mangler også at få lavet en trappe fra terrassen og ned i haven, men det er et større projekt som der lige skal tages en dyb indånding før vi kaster os ud i.

Til trappen skal der bruges noget stabilgrus som pt. ligger der hvor de sidste fliser skal lægges ved siden af indkørslen, så helt færdig er vi ikke.

Udover fliserne i indkørslen, på terrassen og stierne rundt om huset, har vi fået lagt fliser hvor traileren står. For at passe godt på traileren har vi låst den fast til en stolpe, så hvis nogen fik den idé at de ville stikke af med traileren, skal de gøre en ekstra stor indsats for at lykkes med det.

Nedenfor noget af støttemuren skal vi have lavet et større skur, og her har vi brugt noget af vores sommerferie på at grave ud og støbe sokkel. Herefter blev der gravet ud til gulvet. Der blev ilagt isolering, dampspærre, rionet og til sidst blev gulvet støbt, så nu er vi også snart ved at være klar til at bygge det store skur. Det bliver skønt med ekstra plads til opbevaring af haveredskaber mm. Selvom vi har et dejligt depotrum hos BOXIT er det nu også rart med masser af plads til opmagasinering hjemme til de ting som vi jævnligt bruger.

Til efteråret kommer der til at ske en del mere med haven, da vi skal have fræset de sidste ca 1.000 m2, hvor vi skal have sået græs. Vi skal også have plantet hæk, og der skal plantes en masse forskellige planter på skråningen som er med til at holde på jorden.

tirsdag den 2. august 2016

Vinduespolering - sådan gør du det selv

Spekulerer du over hvordan en professionel får poleret dine vinduer, uden at efterlade striber, men i stedet efterlader en klar og frisk rude, så læs mere her, om hvordan du selv kan få dine ruder rene og klare.

En af de bedste måder, at blive god til vinduespolering er selvfølgelig øvelse. På trods af en god beskrivelse, så kræver vinduespolering at du øver dig, og du vil herefter opdage at det gode resultat fremkommer, så snart du får styr på teknikken.

Her er 3 vigtige råd til, hvordan du får det bedste resultat med din vinduespolering

1. Udstyr

Først og fremmest, så er det vigtigt at have det rigtige udstyr på plads. En gammel svaber, fra bunden af køkkenskabet, er ikke det bedste udgangspunkt.

- en god vinduessvaber, med en skarp gummikant. Dvs. ingen hakker, eller gammelt mørt gummi.
- en god stor svamp, eller klud (f.eks. et vaskeskind eller gerne lammeskind), du kan bruge til indsæbning af ruden
- en spand med den rigtige sæbeblanding, se mere om sæbeblandingen længere nede.
- en god bommuldsklud*, til at tørre din skraber, samt kanter og lister.

* et tips til en god bommuldsklud er, at gemme dine gamle viskestykker, sutteklude o.lig., og derefter vaske dem ved 60-95 grader, helst uden skyllemiddel. På den måde, får kluden den bedste sugeevne.

2. Hvornår og hvor ofte

Som udgangspunkt er det bedst at polere dine vinduer når der ikke står direkte sol på ruderne. Ved direkte sol, skaber varmen en fordampning af vandet, som gør det svært at polere uden at efterlade striber.

Du kan med fordel polere dine vinduer ofte, men langt de fleste vil nok vælge at gøre det hver 2-3 måneder, både indvending og udvendig.

3. Sæbeblanding og vand

For at du kan komme godt i gang, så skal du have lavet en sæbeblanding, som er god for dine vinduer.
- 5 liter vand fra vandhanen
- 1 spiseskefuld opvaskemiddel
- 1 dl. husholdnings eddike* - bruges for at binde kalken i vandet, så det ikke laver striber på ruden
- 1 hætte fuld 3 dbb. salmiakspiritus - salmiak virker fedtopløsende og kan derfor fjerne den hinde af fedt, som oftest er på ruden.

*Tips! -ønsker du at undgå eddike, hvis du ligesom jeg ikke kan udstå lugten af det, så kan det lade sig gøre. Hvis du har en kondenstørretumbler, kan du bruge det vand, som den samler i beholderen, til at pudse dine vinduer i. Efter vandet er trukket ud af tøjet, er det nemlig helt fri for kalk. På denne måde gør du også en indsats for miljøet, da du genbruger dit vand.

En rigtig god ide er, at du vasker dine vinduesrammer af, før du pudser dine vinduer. Hvis det gøres i den rækkefølge, sker der ikke noget ved at du sjasker ind på vinduerne imens. Til slut rengøres karmene, men her skal det gerne være efter vinduespudsningen, da man ofte spilder vand i karmen under processen.

Du er nu klar til, at give dine vinduer en grundig omgang vinduespolering.

Du starter med at give dine vinduer en grundig indsæbning, sørg for at komme helt ud i hjørnerne, og hold dig ikke tilbage med at gnubbe lidt, hvis de er meget beskidte. Hvis du pudser indvendig, så kan du med fordel vride indsæberen lidt mere op, så der ikke står vand over det hele.

Herefter tager du svaberen og kører den over ruden. Der kan på nettet findes flere beskrivelser af gode teknikker til, hvordan du får det bedste resultat med svaberen. En af de vigtige ting er dog, at du hele tiden lapper over med et lille stykke af svaberen, på det sted du netop har rengjort.
Til sidst tørres rundt langs vinduesrammen, med en tør bommuldsklud, på hver langside skiftes til et tørt sted på kluden.

Du skulle nu gerne kunne få et klar og flot resultat.
God fornøjelse!